top of page
  • Poza scriitoruluiSabina Grigore

Membru în Consiliul Director ONCR - retrospectivă și pași următori

Acum trei ani (ce au trecut anii!) candidam pentru o poziție în boardul de conducere (Consiliul Director, CD) al Organizației Naționale Cercetașii României (ONCR).

Deși participasem în ultimii 10 ani la Adunările Generale și știam la ce să mă aștept, am avut emoții, pentru că era un pas pe care mi-l doream să îl fac în cercetășie.

Am fost aleasă să fac parte din echipa celor 7 cercetași curajoși care au condus organizația în ultimii trei ani, rol pe care l-am făcut cât am putut eu mai bine.

Au fost 3 ani plini de schimbări și de provocări. De la faptul că în AG-ul în care am fost aleși s-a schimbat modul de funcționare și rolul Consiliului Director (și a fost nevoie să ne recalibrăm așteptările și planurile), până la faptul că la scurt timp am rămas 5 în Consiliu și eu am preluat și funcția de Secretar CD.


Am avut parte de experiențe frumoase alături de colegii din CD. Am beneficiat de un training de la Regiunea Europeană Scout (ESR, European Scout Region) legat de ce înseamnă partea de guvernanță într-o organizație, livrat de Kevin Camilleri, care ne-a clarificat multe din întrebările și nelămuririle noastre, am contribuit la crearea planului regional de acțiune al ESR (am scris despre asta aici), am reprezentat ONCR în Brazilia la Forumul Mondial de Educație Non-formală (despre care am scris aici), am reprezentat ONCR la diverse evenimente interne și externe, am scris documente de poziții și decizii, am semnat muuuuulte decizii și am avut multe discuții atât cu colegii din CD, cât și cu voluntarii din echipele naționale executive.Au fost și momente de frustrare și de dezamăgire, așa cum apar de fiecare dată când lucrezi într-o echipă (sau mai multe) și când proiectele sunt la nivel macro. De la deadline-uri întârziate, la proiecte care avansau mai greu decât mi-aș/ne-am fi dorit, la discuții lungi și la momente de neputință. Dar toate astea au meritat, pentru toate proiectele în derulare și tot ce am reușit să facem în cei 3 ani de mandat.


Și tocmai pentru toate lucrurile menționate mai sus îmi doresc să mai candidez pentru încă un mandat în Consiliul Director, să continui munca începută acum 3 ani și să motivez alți tineri să candideze și să se implice la nivel național.

Dacă vrem o organizație care să se dezvolte sustenabil, avem nevoie de Centre Locale puternice, care să sprijine cu resurse umane, energie și implicare nivelul național.


Eu vreau să mă implic și candidez pentru o poziție în Consiliul Director. Hai și tu!


196 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page