top of page
  • Poza scriitoruluiSabina Grigore

Candidez în Consiliul Director

Actualizată în: 3 dec. 2021

Hai să vă zic o poveste!

E ora 9 și ceva dimineața. Sunt în bucătărie cu mogâldeața noastră, A., încerc să pregătesc ceva de mâncare pentru micul dejun (un smoothie, ceva ușor de dimineață). Și pentru că trebuie să o distrez pe A., că altfel se plictisește și plânge cerând atenție, încep să cânt. Trec prin diferite melodii (”Copilăria”, ”Vivat veselia”, ”Era-ntr-o zi cu cer senin”, etc) și ajung la clasicul ”E noapte în Madagascar”. Cânt prima strofă și când ajung la refren la un moment dat mă blochez, că nu mai știu versurile originare: ”Noapte de vară, cu o chitară, trec marinarii ......” și aici nu știu ce urmează. Am cântat de atât de multe ori în ultimii 20 de ani la cercetași ”trec cercetașii în rând, cântând” încât nu mai știu varianta inițială. Așa că o cânt cu cercetașii, că doar o să meargă și A. la cercetași (sper).


V-am spus povestea de mai sus din două motive:

  1. Să vă fac un preambul la cât de tare e infiltrată cercetășia în viața mea

  2. Să ”spun cu voce tare” că îmi doresc ca și fiica mea să aibă parte de cercetășie, de acel mediu minunat în care să crească și să se dezvolte armonios (că ăsta e primul pas ca să se întâmple).

Și acum cu începutul.


Pentru cei care nu știu, sunt cercetaș de mai bine de 20 de ani, când am început să merg la activități în Centrul Local AMD Pildești, ca lupișor (lupet la vremea respectivă).

Acolo a început aventura mea în cercetășie. De la copila timidă, temătoare să se joace cu ceilalți copii și tăcută, la adultul echilibrat, cred eu, de azi - în toată această călătorie au avut un impact mare (pe lângă părinții care m-au crescut cu multă iubire și care au pus bazele la ceea ce sunt astăzi) atât liderii de la cercetași, cât și ceilalți cercetași, prietenii minunați pe care mi i-am făcut acolo.


De atunci am avut diferite roluri în organizație, atât la nivel local, regional cât și național. Am facilitat activități pentru sute de copii (7-10 ani) și zeci de tineri (15-24 ani), am livrat traininguri pentru sute de voluntari adulți care își doreau să faciliteze experiențe de învățare pentru copii și tineri, am coordonat echipe și grupuri, am participat la diferite evenimente internaționale și în ultimii 3 ani am contribuit la dezvoltarea Organizației din poziția de membru în Consiliul Director al ONCR (CD).


În toate rolurile și pălăriile pe care le-am purtat la cercetași am căutat mereu:

  • să dau mai departe ce am învățat, sperând că pot astfel pune o cărămidă în formarea unui viitor tânăr echilibrat, care să se implice în comunitate și să dea mai departe la rândul lui;

  • să dau 100% de fiecare dată și să învăț ceva din fiecare experiență;

  • să mă formez continuu, pentru a fi cea mai bună variantă a mea.

In postul trecut, după retrospectiva personală a ultimilor 3 ani în CD, anunțam că îmi doresc să mai candidez pentru încă un mandat.


Vreau să fac asta pentru că:

  • vreau să continuăm proiectele începute în mandatul trecut, pentru că cred cu tărie că ele ne aduc mai aproape de Viziunea 2023;

  • știu că putem dezvolta și alte proiecte care să ne ajute să avem o Organizație puternică, sustenabilă;

  • cred că am abilitățile, viziunea și experiența necesară să contribui la a dezvolta Cercetășia în România.

De când a apărut A. în viața noastră am un motiv în plus să candidez: îmi doresc să dezvoltăm Organizația astfel încât ea să fie sustenabilă în timp, să aibă practici sănătoase și lideri model, pentru ca toți copiii și tinerii care ”ne calcă pragul” (implicit A. când va avea vârsta necesară să devină membru, indiferent că eu voi fi sau nu activă) să simtă că sunt într-un mediu sigur din toate punctele de vedere (fizic, emoțional, spiritual, etc) și să aibă parte de experiențe minunate, alături de lideri de la care pot să învețe multe. Să aibă lideri cel puțin la fel de faini cum i-am avut eu și să devină oameni model și liderii de mâine: autentici, integri, autonomi, responsabili, care lucrează bine în echipă și au o gândire critică, își îngrijesc corpul, mintea și sufletul și stau aproape de natură.


Pentru asta am nevoie de votul vostru de încredere. Aici puteți găsi formularul meu de candidatură, iar mai jos sunt două recomandări ale unor oameni importanți pentru mine: Fratele Jesus, cel care mi-a fost stâlp în anii petrecuți în AMD Pildești și îmi e model de statornicie, și Cristian Moldovan, cel care în ultimii ani mi-a fost coach și mentor și care m-a ajutat să mă cunosc mai bine.


O cunosc pe Sabina de când a făcut primi pași în cercetășie în centrul nostru ”Adormirea Maicii Domnului – Pildești”, unde a ajuns să aibă responsabilitatea de șefă executivă. A fost aleasă pentru acest post pentru capacitate de muncă, inițiativă, silință, leadership.

Personal sunt foarte mulțumit de funcția sa de Secretar în cadrul C.D. S-a arătat ca o persoană eficientă atât la toate sarcinile pe care le-a primit, cât și la proiectele pe care le-a promovat.

Este o persoană foarte apreciată ca formator de formatori în cadrul Echipei Naționale de Resurse Umane. De experiența sa s-au îmbogățit mulți tineri din centrul nostru.

Sabina a participat la mai multe simpozioane internaționale, fapt ce a contribuit la o mai bună viziune a Cercetășiei.

Fratele Jesus Sagredo



”Pe Sabina am cunoscut-o în urmă cu mulți ani, timp în care am avut plăcerea să îi urmăresc creșterea ca cercetaș, ca formator și ca om.

Una din calitățile ei este de a vedea lucrurile și a le adresa așa cum sunt. Cu curaj și cu bunătate.

Dincolo de contribuția ei, Sabina are cercetășia în ADN, motiv pentru care cred că va decide în continuare având cele mai bune intenții atât pentru organizație cât și pentru membrii Mișcării Scout.

Am ales să o recomand și să îi susțin candidatura, pentru că în continuare cred că are multe de dat spre Organizație.”

Cristian Moldovan


219 afișări
bottom of page